I-Logistics 10 vuotta

17.04.2015

Yhtiömme rahtiliikennetoiminnan aloittamisesta tuli tänä keväänä kuluneeksi 10 vuotta. Olemme onnistuneet vakiinnuttamaan paikkamme pohjoissuomalaisena kappaletavaroiden kuljettajana, toimintamme volyymi on vakiintunut samoin kuin asiakaskuntammekin suurilta osin. Tästä lankeaa suuri kiitos sitoutuneille alihankkijoillemme ja henkilökunnallemme. Joustavuus ja nopea reagointi erilaisiin muuttuneisiin olosuhteisiin on yksi toimintamme peruspilareita, olemme tarpeeksi isoja pystyäksemme vastaamaan asiakkaidemme haasteisiin, mutta toisaalta sopivan pieni kyetäksemme reagoimaan välittömästi uusiin tilanteisiin ja haasteisiin.

Kuljetusala, kuten lähes kaikki muutkin alat, elää nykyään erittäin nopeasti vaihtuvissa olosuhteissa, yhtiöitä menee konkurssiin ja fuusioiden sekä muiden yritysjärjestelyiden kautta tapahtuu suuria ja nopeita muutoksia markkinoilla. Mekin olemme saaneet kokea näistä johtuvia nopeita muutoksia toiminnassamme, valitettavasti niiden johdosta olemme menettäneet joitain asiakkaita, ja tiemme ovat eronneet sekä joidenkin alihankkijoiden että myös työntekijöiden kanssa. Saamme olla kuitenkin ylpeitä siitä, että eräät merkittävät asiakkaamme ovat aloittaneet yhteistyön kanssamme uudelleen liikesuhteen katkettua kilpailutustilanteen takia aiemmin.

Taantumasta johtuen kilpailutilanne on tällä hetkellä erittäin vaikea ja koko kuljetusala lienee jonkinlaisessa kriisissä osittain ylikapasiteetin johdosta, osittain ehkä epäterveen kilpailunkin vuoksi, mutta katsomme kuitenkin luottavaisin mielin tulevaisuuteen. Ulkomainen halpatyövoima ja laiton kabotaasiliikenne eivät onneksi ole kovin suuri ongelma täällä pohjoisessa, ainakaan vielä. Puolen Suomen alueessa riittää toki haastetta, mutta tämä on meidän kotikenttämme ja siksi myös ominta osaamistamme, Pohjoisen osaajia kun ollaan.